Swedbank: kinnisvarapensionil on jumet vaid siis, kui riik õla alla paneb

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.
Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk. Foto: swedbank

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk tõdes, et kinnisvarapensionil võiks Eestis jumet olla, kuid seda juhul, kui riik õla alla paneb.

«Kinnisvarapensioni kohta on veel vara öelda, mida see tähendaks, või milline mõju sel pensionile võiks olla,» märkis Tukk.  Väga palju sõltub tema sõnul sellest kuidas süsteem üles ehitada.

«Kui riik ka õla alla paneb, võib asjal jumet olla ning kinnisvarapension võib saada üheks pensioni liigiks,» lausus Tukk, lisades, et juhul, kui see jääb aga puhtalt kindlustusseltside või pankade riskiks, siis tänaste kinnisvarahindade juures on saadav pensionilisa küllalt väike ning ilmselt igapäevaelu kvaliteeti ei paranda.

Värske sotsiaalminister Taavi Rõivas pakkus tänases Postimehele antud intervjuus, et pensionäridel võiks olla ka kinnisvarapension ehk pensionilisa pensionäri oma kinnisvara tagatisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles