Morgan Stanley nõustus Facebooki IPOga seonduvalt maksma 5 miljoni dollari suuruse trahvi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Morgan Stanley nõustus ühe oma juhtivpankuri Facebooki IPO-aegse väidetava ebasobiva tegevusega seotud süüdistustest vabanemiseks maksma Massachusettsi osariigile 5 miljoni dollari suuruse trahvi.

Süüdistuse kohaselt «dirigeeris» Morgan Stanley juhtiv investeerimispankur  Michael Grimes enne Facebooki maikuus toimunud aktsiate avalikku esmaemissiooni Facebooki ja analüütikute vahelist suhtlust, mille tagajärjel jagati valikuliselt informatsiooni ettevõtte veel avalikustamata käibe- ja kasutajastatistika kohta, kirjutab Wall Street Journal.

Seega tekkis esmaemissioonil ebavõrdne olukord, kuna paljud investorid ei olnud teadlikud IPO-korraldajate tuluprognooside kärpimisest, teadmatusse jäetud investorid suhtusid Facebooki aktsiate ostu palju väiksema ettevaatusega, kui seda tegid infot omavad investorid, kaotades sellega aga väga suuri summasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles