Parts EASi probleemidest: tegijal juhtub!

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Andres Haabu

Majandusminister Juhan Parts lausus riigikogus EASi tegevust ning seadusega vastuolus olevate toetuste maksmist puudutavatele arupärimistele vastates, et nii EAS kui ettevõtjad on käitunud parimas usus ja eksimuste põhjal ei saa probleemi üldistada sinnamaani, et sihtasutuse maine on lootusetult halb. «Tegijal juhtub,» tõdes Parts.

Parts lisas, et viga tule parandada ning koostöös ettevõtjatega üritataksegi leida kõige karmima tõlgenduse kohast lahendust nendele erinevatele õigusaktidele.

«Loomulikult me tahaksime näha perfektseid, sajaprotsendilisi otsuseid, mitte ühtegi viga, » lausus Parts, lisades, et meedias esiplaanil olnud ettevõtjatega suheldes, on ta aru saanud, et  nad ei ole otsustajate suunas üldse mitte nii kriitilised.

«Eestis on tõesti selline aeg, kus tegelikult head inimesed on võrdlemisi defitsiitne kaup ja alati tuleb suuta vahet teha, kui on mingisugune eksimus või viga, kas see lihtsalt on laiskusest, lohakusest või lihtsalt töökoormusest ja lähtuvalt sellest tuleb ka inimese ja töötajaga ringi käia,» lausus Parts.

Parts ütles, et Eestile eraldatud Euroopa toetused on suuremas osas investeeritud ning praegu kontrollitakse põhjalikult perioodi jooksul antud toetuste sihipärast kasutamist ja kõikide reeglite järgimist. Kontrolli käigus jääb problemaatilisi projekte Partsi sõnul vähemaks.

«Paljudel juhtudel on tegemist väga vaieldava või õiguslikult vaieldava audiitorite tõstatatud probleemiga,» lausus Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles