Ansip: stabiliseerimisreserv loodi kasutamiseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits
Peaminister Andrus Ansip tunnistas täna oma üllatust Eesti Ekspressi loo suhtes stabiliseerimisfondi kasutamisest ning kinnitas, et teema oli avalik juba tänavuse esimese eelarvekärpe ajal.

Ansip ütles tänasel pressikonverentsil, et stabiliseerimisfondi kasutamisega seoses on palju meediamüra. «Stabiliseerimisreserv loodi omal ajal selleks, et kanda pensionireformiga seotud kulusid tulevikus. Alles hiljem mõeldi sinna juurde maavärinad ja sõjad,» kommenteeris Ansip väiteid nagu oleks reservraha vaid äärmuslikeks hädaolukordadeks.

Ansipi sõnul nähti pensionisüsteemi loomisel ette, et sissemaksed ei kata veel pikka aega väljamakseid ning selleks koguti ka reserve. «Reserv loodi eesmärgiga, et see läheb käiku. Sellest oli juttu juba kaheksamiljardilise kärpe ajal. Kust see nüüd üllatusena tuleb,» imestas Ansip.

«Tuletage meelde mitu korda ma olen öelnud siin selle laua taga, et reserve me ei kogu selleks, et neid viimsepäeval põlema panna. Selleks olemegi kogunud reservid, et halbadel aegadel kasutada,» rõhutas peaminister ning kinnitas, et ei ole sel teemal oma seisukohti muutnud.

Ka rahandusminister Ivari Padar kinnitas, et teema on kogu aeg üleval olnud ning ministeerium ajab stabiliseerimisfondi kasutamisega seotud asju ametlikke kanaleid pidi ja avalikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles