Lennujaam näeb järgmisel aastal äri kokkutõmbumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Laura Oks

Riigile kuuluva ASi Tallinna Lennujaam nõukogu kinnitas eelmisel teisipäeval järgmise aasta, mis näeb tuleva aasta ärituludeks ette 38 miljonit eurot. Seda on 1,5 miljonit eurot vähem, kui laekub äritulusid tänavu.

Tallinna Lennujaama järgmise aasta käibe-eelarve on 27,6 miljonit eurot, mis on lõppevaks aastaks prognoositud 29,5 miljoni euroga võrreldes 6,4 protsenti vähem, teatas Tallinna Lennujaama juhatuse liige Anneli Turkin BNSile.

Tallinna lennujaama läbib selle aasta lõpuks 2,2 miljonit reisijat, järgmise aasta reisijate arvuks prognoosib lennujaam 1,8 miljonit reisijat. Regionaalsete lennujaamade reisijate arv ulatub tänavu 52 000 reisijani ja järgmisel aastal planeeritavalt 39 000 reisijani.

Tallinna Lennujaama kontsern investeerib 2012. aastal kokku 15,4 miljonit eurot ning 2013. aastal on kavas investeerida kokku 13,8 miljonit eurot. Investeeringute maht väheneb järgmise aasta eelarve kohaselt 10,4 protsenti.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik on varem öelnud, et lennukompanii Estonian Airi otsus kärpida lennuliine tekitab probleeme ka Tallinna Lennujaama tegevuses, kuna ettevõte peab senisest aktiivsemalt otsima uusi vedajaid ning edasi lükkub tulevaks aastaks kavandatud odavlennuterminali ehitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles