Läti firma keeras maailmalõpu äriks pakkudes nn üleelamiskomplekti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeselt liigub Maa suunas laetud osakeste voog
Päikeselt liigub Maa suunas laetud osakeste voog Foto: SCANPIX

Läti toiduainetefirma Valdo pakub seoses ažiotaažiga maailmalõpust käesoleva aasta 21. detsembril kollektiivsete allahindluste saidi kaudu komplekti «Kuidas elada üle maailma lõpp» (Pasaules gala pārdzīvošanas paka).

Komplekti kuulub 10 toosi tikke, riis, sool, hirsitangud, kaerahelbed, kaks kalakonservi, joogivesi Ķekavas Avots ja kolm karpi pasteeti.

«Maailmalõppu 21. detsembril me muidugi ei usu ning seetõttu me selleks ka ei valmistu. Komplekt on mõeldud peamiselt reklaamiks,» ütles Dienas Biznessi reporterile Valdo kommertsdirektor Iveta Švarce.

Siiski juhib ettevõte oma aktsiooniga tähelepanu sellele, millised toiduained kodus alati varuks peaksid olema – võib ju juhtuda, et poe juurde ei pääse või on see mingil põhjusel suletud.

«Praegusel ajal on paljud kodus lumevangis, siin-seal katkevad elektriliinid ning poed ei tööta. Vahel jälle on pangaterminalid rivist väljas,» arutles Švarce, lisades, et tema kodus on «ellujäämise komplekt» alati käepärast – sularaha näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles