Twitter pakkus Instagrami eest 525 miljonit dollarit

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagrami tegevjuht Kevin Syström
Instagrami tegevjuht Kevin Syström Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustik Twitter oli kõigest paar nädalat enne seda, kui Facebook ja Instagram kuulsale miljardi-dollari kokkuleppele jõudsid, ostmas populaarset pildirakendust pea poole odavamalt ehk 525 miljoni dollari eest.

New York Timesi anonüümsete allikate sõnul oli Instagrami tegevjuht Kevin Syström juba märtsis andnud oma suulise nõusoleku rakenduse Twitterile müümiseks, kuid katkestas seejärel tehingu, vahendab Reuters.

Konkureeriv suhtlusvõrgustik Facebook surus Instagrami ostutehingu läbi vaid paar nädalat enne oma aktsiate avalikku esmaemissiooni ning ametlikult lõpetati ettevõtte ülevõtmine alles septembris.

Facebook maksis Instagrami eest 300 miljonit dollarit rahas ning ülejäänu ettevõtte aktsiates. Tehingu väärtust hinnati veel kevadel üle miljardi dollari küündivaks, Facebooki aktsiahinna IPO-järgse tugeva languse tõttu oli selleks septembrikuu seisuga aga «vaid» 715 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles