Pangad astusid taastuvenergia tootjate eest välja

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Andres Haabu

Kui taastuvenergia tootjad on juba pikemat aega löönud häirekella, et riik kavatseb muuta rohelise energia toetamise mängureegleid, siis nüüd asusid ettevõtjate selja taha ka kommertspangad, kirjutab Äripäev.

Läinud neljapäeval saatis Eesti Pangaliit majandusminister Juhan Partsile kirja, kritiseerides seda, et valitsus ei ole kinni pidanud energiatootjatele antud lubadustest ja seda ajal, mil tootjad alles oma investeeringuid tagasi teenivad.

Pangajuhid kirjutasid, et seni on nii ettevõtjad kui ka nemad ettevõtjate finantseerijatena lähtunud arvestusi ja plaane tehes praegusest seaduslikust keskkonnast ja riigi antud lubadustest.

Kuid kui riik muudab oma seisukohti, mis on varem ettevõtjatega
kokku lepitud, ajal, mil alles kestab investeeringute tasuvusaeg, siis see «looks hoiatava pretsedendi ning raskendaks pankadel oluliselt äriprojektide ja laenuvõtja maksevõime hindamist, samuti avaldaks see mõju pankade krediidipoliitikale uute projektide krediteerimisel,» seisab kirjas, millele on alla kirjutanud pangaliidu juhatuse esimees Priit Perens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles