Keskpank hoiab lähetusi saladuses

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok.
Eesti Panga president Andres Lipstok. Foto: Peeter Langovits

Andmekaitse inspektsioon ei nõudnud Eesti Pangalt töötajate välislähetustele kehtestatud juurdepääsupiirangu eemaldamist, avaliku teabe seaduse ühe autori Ivari Tallo sõnul on aga ligipääsu piiramine liialt levima hakanud.


Eesti Panga president Andres Lipstok on kuulutanud töötajate lähetuste aruanded asutusesiseks infoks, mistõttu ei saa avalikkus tutvuda lähetuste andmetega, nagu lähetuses viibinute nimed, sihtkohad, lähetuste põhjused, ajad ja maksumused.

Andmekaitse inspektsioon otsustas, et juurdepääsupiirang ei võimalda Eesti Pangal väljastada lähetustega seotud teavet täies mahus, kirjutab Äripäev.

Eesti Pank põhjendas lähetuste info salastamist sellega, et valdav osa välislähetusi on seotud Euroopa Keskpankade süsteemi ülesannete täitmisega, mis ei ole avalik informatsioon.

Avaliku teabe seaduse üks autoritest Ivar Tallo nentis, et ligipääsu erinevale avalikule infole on viimasel ajal liiga agaralt piirama hakatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles