Venemaa ja Brasiilia plaanivad suurendada kaubavahetuse mahtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dilma Rousseff ja Vladimir Putin.
Dilma Rousseff ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin loodab, et Venemaa ja Brasiilia kaubavahetuse maht küünib peagi 10 miljardi dollarini.

«Lähiajal peame saavutama vähemalt 10-miljardilise lae,» sõnas Putin reedel, kommenteerides kõnelusi Brasiilia presidendi Dilma Rousseffiga.

Putin meenutas, et mullu kasvas kaubavahetuse maht kahe riigi vahel 10 protsenti, ulatudes 6,5 miljardi dollarini, ning selle aasta üheksa kuuga on see suurenenud veel seitse protsenti.

Vene presidendi sõnul on olulisemaid ülesandeid kahepoolsete arvelduste korraldamisel üleminek rahvusvaluutadele. «Kahe riigi ärikontaktide jaoks suurendab see kindlust maailmamajanduse languse suhtes ja võimaldab meie ettevõtete vahel luua püsivaid tootmissuhteid,» ütles Putin.

Putin sõnul suurenevad vastastikused investeeringud, ehkki summad on veel tagasihoidlikud. Seoses sellega märkis ta, et on perspektiivseid projekte, mis suurendavad vastastikuseid investeeringuid sadade miljonite ja miljardite dollarite võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles