Hispaania külmutas Mubaraki varad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Hosni Mubarak 2012. juunikuus Kairos asuvas kohtumajas.
Egiptuse endine president Hosni Mubarak 2012. juunikuus Kairos asuvas kohtumajas. Foto: SCANPIX

Hispaania külmutas 28 miljoni euro väärtuses endise Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki, tema pere ja liitlaste vara, sealhulgas luksuslikku mereäärset kinnisvara ja hinnalisi autosid.

Hispaania politsei teatel astuti samm Egiptuse uue valitsuse palvel, mis üritab jõuda jälile 130 Mubaraki režiimiga seotud isiku varale, investeeringutele ja sularahahoiustele.

Mubaraki isiklike või tema isikuga seotud varade hulgas olid kaks maja Madridist põhjapool paiknevas jõukas La Moraleja piirkonnas hinnangulise väärtusega 7 miljonit eurot, kinnisvara Malaga plaažil ning viis luksautot.

Hispaania siseministeeriumi teatel külmutati ka 18,4 miljoni euro väärtuses finantstooteid Hispaania pankades.

Egiptus on pöördunud mitmete Euroopa riikide poole palvega külmutada endise režiimiga seotud varad, väites, et need on seotud korruptsiooni, omandamiste ja muude kuritegudega.

Veebruaris külmutas Mubarakiga seotud varad ka Šveits.

Mubarak, kes valitses Egiptust 30 aastat, tagandati nn «araabia kevade» käigus ning mõisteti protestide mahasurumise katsete eest eluks ajaks vangi.

Tervislikel põhjustel kannab 84-aastane Mubarak oma karistust sõjaväehaiglas.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles