Andres Tupits suundub tagasi Euroopa Keskpanka

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tupits
Andres Tupits Foto: Laura Oks

Hetkel EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja kohusetäitjana töötav dotsent Andres Tupits (PhD) suundub alates 1. jaanuarist 2013 tagasi tööle Euroopa Keskpanka, kus tema tööülesanneteks on Euroopa Keskpanga juhatuse ja nõukogu nõustamine juriidilistes küsimustes.

Kokkuleppel Euroopa Keskpangaga jätkab dotsent Andres Tupits osalise koormusega EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhatamist ning  piiratud mahus teadusliku ja pedagoogilise tegevust. 

2012. aasta veebruaris alustas Andres Tupits tööd EBSi majandusteooria õppetooli dotsendi ja juhataja kohusetäitjana ning septembris asus Tupits EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja kohusetäitja ametikohale. Dr. Andres Tupits oli Riigikohtus üks sõltumatutest õigusekspertidest Euroopa Stabiilsusmehhanismi asutamislepingu (ESMAL) põhiseaduslikkuse vaidluse juures ning tema ekspertarvamus leidis kajastamist ka Riigikohtu otsuses.

Ta on töötanud enam kui seitse aastat õigusnõunikuna ja vanemõigusnõunikuna Euroopa Keskpangas, millele eelnes rohkem kui neli aastat töötamist juristina Eesti Pangas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles