Reformierakond pikendas Pallingu volitusi Eesti Energias

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Kalle Palling.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Kalle Palling. Foto: SCANPIX

Riigikogu liige Kalle Palling on veel viis aastat Eesti Energia nõukogu liige.

Reformierakonna soovil pikendas majandusminister Juhan Parts veel viieks aastaks Pallingu volitusi. Pooled Eesti Energia nõukogu liikmeist nimetab IRL ja pooled Reformierakond.

Palling oli segatud Reformierakonna varjatud rahastamise skandaali. Riigiprokuratuur uuris kahtlust, et Palling võis saada raha selle eest, et riigikogu liikmena toetas keskkonnasõbralike kilekottide äri. Kuna riigikogu juhatus ei olnud nõus andma politseile parlamendi keskkonnakomisjoni istungite salvestusi, jäi uurimine tulemuseta.

Pallingut on seostatud nii Viru Keemia Grupi kui ka Veolia huvide esindajana, kuid tõestamist pole need väited kunagi leidnud. Mõni aeg tagasi nõudis Palling riigikogu kõnepuldist energiafirmale makstavate subsiidiumite vähendamist. Selle nõudega kahjustas Palling ise firma nõukogus olles Eesti Energia majandushuve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles