Autorollo lepingutel võltsimise kahtlus

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale elamiseks antud maja ees seisis hiljuti veok, millega isa korduvalt sõitmas nähtud ja mis varem pankrotistunud firmale Autorollo OÜ kuulus.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale elamiseks antud maja ees seisis hiljuti veok, millega isa korduvalt sõitmas nähtud ja mis varem pankrotistunud firmale Autorollo OÜ kuulus. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Pankrotistunud Autorollost lepingu järgi kaks miljonit krooni laenu saanud Pihkva ettevõtja Roman Moiseev pole enda sõnul seda raha saanud ning kinnitab, et tema allkiri lepingul on võltsitud, kirjutab Äripäev.

2010. aastal andis transpordifirma Autorollo lepingu järgi 2 miljoni kroonise sularahalaenu Venemaa kodanikule Roman Moiseevile ning 1 miljoni kroonise sularahalaenu Hillar Taltsi tänaseks likvideerimisel olevale firmale Est-Trade Group. ­Autorollo oli laenulepingute väljailmumise ajaks läinud keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse poolt appi kutsutud advokaat Siim Roode ettevõtte omandusse.

Tegelikult on Autorollo võlausaldajad ammu kahtlustanud, et need kaks sularaha laenulepingut võivad olla fiktiivsed ning nendega on üritatud hoopis varjata rohkeid sularaha väljamakseid Autorollo pangakontolt. Lisaks tekitab kahtlusi fakt, et nende laenude tagasisaamisega keegi ei tegelenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles