Soome start-up Fundblock kavatseb teha revolutsiooni filmimaailmas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fundblocki looja ja tegevjuht Niko Ståhlberg.
Fundblocki looja ja tegevjuht Niko Ståhlberg. Foto: Erakogu

Äsja Eesti Arengufondi finantseeritud Wise Guys start-up'i kiirendiprogrammi kaheksa finalisti hulka valitud Fundblock on uus viis investeerida start-up' ettevõtetesse, arendades nende laienemist läbi ühisrahastamise omakapitali alusel, andes ettevõtjatele platvormi ühenduda tavatarbijatega ja kogudes riskikapitali.

Kogudes erinevaid tüüpe investoreid (perekond, sõbrad, tuttavad, riskiinvestorid), kes investeerivad väiksemaid summasid projektidesse, edestab Fundblock traditsioonilisi riskikapitali kogumise viise. Investeerijatel on võimalus järgida ettevõtte progressi ning olla osa nende edust. Filmitootjad saavad lihtsalt tutvustada oma projekte kodulehel, Fundblocki ülesandeks on protsessi järgimine ning võrgustiku arendamine investorite ja filmitegijate vahel.

«Tallinn, oma innovaatilise IT-keskkonna ja taskukohaste hindadega on suurepärane keskkond start-up'i käivitamiseks ja me loodame just siin aluse panna uuele projektide rahastamisvõimalusele,» ütles Fundblocki looja ja tegevjuht Niko Ståhlberg.

Erinevalt traditsioonilistest investeerimismudelitest, on Fundblocki näol tegemist tavalisest läbipaistvama investeerimisplatformiga. Tehes investoritele lihtsamaks projektide omavahelise võrdlemise, potsentsiaalse tasuvuse, õpetades samal ajal, mis on eduka projekti saladus ja mis ohukohad.

Investoritel on samuti võimalus kaubelda ja vahetada aktsiaid Fundblocki siseselt, kasutades pakutavat järelturu platvormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles