Minister: Läti on avatud kõnelusteks Eestiga ühise lennufirma üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti transpordiminister Aivis Ronis.
Läti transpordiminister Aivis Ronis. Foto: SCANPIX

Läti on avatud läbirääkimisteks Eestiga ühise lennukompanii loomiseks, ütles kolmapäeval transpordiminister Aivis Ronis.

Ministri sõnul arutas ta airBalticu ja Estonian Airi võimalikku koostööd mitteametliku vestluse käigus oma Eesti kolleegiga ning et mitteametlikke konsultatsioone on kavas jätkata.

«Kõik sõltub sellest, millisena näeb Eesti valitsus oma riikliku lennukompanii tulevikku. Meie omalt poolt oleme avatud koostöö ideele,» ütles Ronis Läti raadiole antud usutluses.

„On võimalik ka ühisettevõte, milles mõlemad riigid on ühe lennukompanii aktsionärid,“ leiab Ronis, osutades, et kavatsuste areng sõltub tingimustest – praegu kuulub lennuäris pearoll Riiale, ning selliseks peaks see ka jääma.

«Kui Eesti pool on valmis rahaliselt sellisesse ühisettevõttesse panustama, siis võiks see huvi pakkuda,» leiab ta.

Ronise sõnul on Leedu valitsuse esindajad samuti korduvalt rääkinud huvist Baltimaade ühise lennufirma loomisest, ning nüüd tuleks ära oodata, mida selle kohta arvab uus Leedu valitsus, kelle esindajatega loodab Läti minister kohtuda jaanuarikuus.

«Leedus pole praegu rahvuslikku lennufirmat. Eestis on rahvuslik lennufirma raskustes,» osutas Ronis, viidates, et airBaltic tegutseb oodatust paremini ning praeguste kavade kohaselt töötab 2014. aastal kahjumita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles