Masuaeg – suurepärane aeg äri alustamiseks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaestel aegadel tegevust alustanud ettevõtjad kalduvad olema optimistlikud.
Vaestel aegadel tegevust alustanud ettevõtjad kalduvad olema optimistlikud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Surutises sündinud ettevõtted on tuleviku suhtes optimistlikumad ning värbavad rivaalidega võrreldes rohkem töötajaid, näitab Briti valitsuse tellitud uuring.

Valitsust nõustava mõttekoja UKCESi uuringust nähtub ühtlasi, et raskel ajal rajatud firmad pakuvad paremaid koolitusi, kaasavad rohkem noori ning võtavad varmalt tööle «õpipoisse».

Uuring kinnitab levinud seisukohta, mille kohaselt majanduslangused soosivad äride asutamist – üürid on madalad, vabu oskustöölisi küllaga ning rivaalid lookas võlakoormate all, kirjutab Financial Times.

Ühtlasi õhkub uuringust lootust noortele, kellele sageli soovitatakse jahtida esimest töökohta kindluse mõttes mõnes tippfirmas – mis aga reeglina osutub raskeks.

Nagu kinnitab UKCESi nõukogu esimees Charlie Mayfield: «Uued tegijad on reeglina vintsked ja hakkajad. On nad ju otseselt oma saatuse sepad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles