Monika Kukke: Eesti Energia hinnatõus teeb muret

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Kukke
Moonika Kukke Foto: Mihkel Maripuu

Hinnavõrdlusportaali energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke tõdes, et Eesti Energia viimase nädala hinnatõus elektripakkumistes teeb muret.

«Eesti Energia hinnatõus enne 10. detsembrit teeb muret,» ütles Kukke. «Paljud sõlmivad kuu lõpuni jäänud aja jooksul ainsa pakkuja Eesti Energiaga lepingu kallima hinnaga, teadmata, et jaanuaris võiks jääda üldteenusele ja veebruaris alustada uue müüja juures.» Kukke kinnitusel võib Eesti Energia viimase nädala hinnatõus olla ka üldteenuse kõrgema hinna nn ettevalmistav tegevus.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles viimaste päevade hinnatõus pole seotud sellega, et heitlus vabaturu pärast oleks selleks aastaks läbi.

Täna on börsil ilmselt üks viimase aja kallimaid päevi, elektribörsi Eesti piirkonna päeva keskmine hind tõuseb 54 euro ja 25 sendini megavatt-tunnist. Nordic Power Managementi analüütik Mariana Maidla ütles, et külm ilm ja kasvanud tarbimine on hinna üles löönud kõikjal Põhjamaades.

Tulevikutehingute hinnad on kasvanud, kuid mitte märkimisväärselt. Kuu aega tagasi oli esimese kvartali hind 44,85 eurot, eile oli see kasvanud 45,53 eurole. Võttes võrdluseks kõige lihtsama indikaatori, Eesti Energia ühetariifse arvestiga kodupaketi, on aastase lepingu kilovatt-tunni hind lühikese aja jooksul kasvanud 0,25 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles