Lubi: investeeringute päritolust ei maksa suurt probleemi teha

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: AFP / Scanpix

Suur osa Venemaalt tulevatest investeeringutest tehakse teiste riikide kaudu, kuid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Viljar Lubi ütles, et ta ei teeks raha päritolust väga suurt probleemi.

Raamatu «Venemaa ja Valgevene majanduslik kohalolek Balti riikides - võimalused ja riskid» autorite sõnul peegeldab ametlik statistika Vene kapitali osakaalu investeeringutes vaid osaliselt, vahendab ERR uudisteportaal ETV saadet «Välisilm».

«Samas, ma ei ole ka päris kindel, et see on niivõrd oluline, kust raha tuleb. /.../ Iga investeering on majandusele hea, võib-olla lihtsalt tuleb vahepeal vaadata, et iga investeering igasse sektorisse ei ole alati hea. Eesti puhul praegu tundub, et probleemi ei ole, nii et praegusel momendil mina sellest raha päritolust väga suurt probleemi ei teeks,» nentis Lubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles