LHV: ostsime Arco Vara aktsiaid enne laenulepingu sõlmimist

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann. Foto: Peeter Langovits

LHV Varahalduse sõnul ei ostnud nad pensionifondidesse Arco Vara suuromanikelt aktsiaid siis, kui kinnisvarafirma suuromanike aktsiad
olid laenude tagatisel LHV Pangale panditud, vaid enne seda, kirjutab Äripäev.

Pank teatas, et ei saanud seda varem öelda, kuna neil ei olnud selleks Richard Tomingase ja Hillar-Peeter Luitsalu nõusolekut.
LHV Pank tunnistas eile, et nad on võtnud Danske Bankilt küll üle Arco Vara omanike Richard Tomingase ja Hillar-Peeter Luitsalu firmadega seotud
laenuportfelli, kuid alles pärast pensionifondide 0,54 miljoni eurost investeeringut Arco Vara aktsiatesse.

«Täna (eile – toim) Äripäevas ilmunud väide, nagu oleksid LHV pensionifondid ostnud Arco Vara aktsiaid, et päästa LHV Panga halvaks läinud laenu, ei vasta tõele. Miski muu ei saa seda kinnitada paremini kui fakt, et sel hetkel, kui LHV pensionifondid investeerisid Arco Vara aktsiatesse, ei olnud Richard Tomingase ja Hillar-Peeter Luitsalu ettevõtted OÜ Toletum ja HM Investeeringud LHV Panga kliendid,» märkis LHV pensionifondide juht Andres Viisemann eile Äripäevale saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles