Kantsler: ka tulevikus majandatakse metsi jätkusuutlikult

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine mets.
Talvine mets. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus sõnas konverentsil «20 aastat iseseisva Eesti metsandust», et ka tulevikus majandatakse metsi jätkusuutlikult

Annus rõhutas, et majandatavate metsade pindala on kasvanud kiiremini kui kaitstavate metsade pindala.  Looduskaitse on tema sõnul sündinud metsandusega käsikäes ja metsi majandatakse tulevikuski jätkusuutlikult.

Metsa- ja puidutööstuse liidu tegevjuhi Ott Otsmanni ettekanne keskendus metsatööstuse arengutele ja visioonile. Tema sõnul on puit kahtlemata homse elukeskkonna võti. See on tema sõnul üks väheseid laialt tarbitavaid  materjale, mis on nii taastuv kui ka taaskasutatav.  «Puit asendab tuleviku inimkonna kasutuses üha enam ja enam taastumatuid materjale, kuna fossiilsel toormel põhinevaid materjale ei jätku lõpmatuseni. Seetõttu on ette näha ka puidutööstuse edasisi häid tulevikuväljavaateid ja arengut Eestis,» märkis Otsmann.

«Metsas mõõtes on Eesti juba praegu Euroopa viie rikkama riigi hulgas. Kui metsandus areneb ka edaspidi samasuguses tempos nagu möödunud 20 aasta jooksul ja me oma puitu väärindame, siis suudame ka majanduslikult jõuda Euroopas esimeste sekka,» arvas metsaseltsi president Hardi Tullus koguni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles