Eesti Energia juht lubas oma palka kärpida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive lubas oma palka kärpida, kui energeetikud valivad kollektiivlepingust loobumise asemel põhipalga kärpimise.

Laupäeval avaldasid ASi Narva Elektrijaamad ja ASi Energoremont töökollektiivide 212 esindajat umbusaldust Eesti Energia juhtkonnale, kirjutab Põhjarannik.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive kutsus energeetikuid üles oma emotsioone tagasi hoidma ning pöörduma faktide poole, mis kõnelevad kontserni tulude vähenemisest tööstusettevõtete energiatarbimise taseme tuntava alanemise tõttu.

«Te näete ja kuulete, kuidas läheb naaberettevõtetel, naaberriikidel - igal pool kehvasti. Meil läheb võrdlemisi hästi,» veenis Liive pahaseid energeetikuid.

Kui Liivelt küsiti, missugustest kulutustest on kontserni juhtkond valmis kokkuhoiu nimel loobuma, siis vastas ta, et kontsernis on juba loobutud isiklikest mobiiltelefonidest, mis teeb aastas umbes miljon krooni kokkuhoidu.

«Mina isiklikult olen valmis loobuma 35-protsendisest tulemustasust, kuid minust üksi ei piisa," ütles juhatuse esimees ja lubas, et kui energeetikud ei taha kollektiivlepingutest loobuda, vaid valivad põhipalga kärpimise, siis alustab Liive palgakärpeid endast.

Kollektiivlepingute soodustuste kaotamisega töötajaile loodab Eesti Energia kokku hoida kuni sada miljonit krooni.

Plaanis on kaotada suure kulu ja väikese motiveeriva mõjuga soodustused, nagu näiteks jõulutoetus ja puhkuselt tuleku toetus, ning siduda ettevõtte makstavad lisatasud aasta jooksul loodud majandusliku lisaväärtusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles