British Airwaysi juht: lennufirmadel pole riikide abi vaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi juht Willie Walsh.
British Airwaysi juht Willie Walsh. Foto: AP / Scanpix
British Airwaysi juht Willie Walsh suhtub kriitiliselt Skandinaavia valitsuste püüdlustesse riigipoolsete rahasüstidega lennufirmale SAS tuult tiibadesse puhuda.
Walshi arvates ei peaks riigid lennufirmade päästmiseks lillegi liigutama. «Riiklik hädaabi on vale ja mõjub konkurentsile lennundusäris väga halvasti,» vahendas E24.no Walshi sõnu.

Walsh põhjendas oma arvamust sellega, et riigilt lisaraha saades ei teki firmadel sundi teha hädavajalikke ümberkorraldusi ja nii nõuavad nad üha enam ja enam. Samas peavad erakapitalil põhinevad ettevõtted need muutused siiski läbi tegema ja nii muutuvad konkurentsitingimused ebavõrdseks.

«Me sõltume toimivast turust, kus kõigil on sarnased konkurentsitingimused. Ja meil on vaja efektiivsemat sektorit, mis suudaks vastu pidada ka sellistes kriisides nagu täna. Selle kriisiga saaks sektor kõige paremini hakkama vahele segamata,» rääkis Walsh.

SASi kommunikatsioonijuht Claus Sonberg konkurendi väljaütlemistega päri ei ole. Riigi toetus ei mõjuta Sonbergi sõnul mingil moel konkirentsitingimusi ja väide, et riigiomanduses firmad nõuavad üha enam raha, ei pea samuti paika.

«Tegelikult on hoopis teisiti. Walsh ei ole koolis tähelepanelik olnud või ei ole ta kursis Core SAS plaaniga, mille järgi kärbitakse kulusid nelja miljoni Rootsi krooni ulatuses,» ütles Sonberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles