Apple'i turuväärtus käis eile ära 500 miljardi dollari piiri all

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juhatuse esimees Tim Cook.
Apple'i juhatuse esimees Tim Cook. Foto: SCANPIX

Apple'i turuväärtus langes eilse kauplemispäeva käigus mõneks ajaks alla 500 miljardi dollari piiri, börsi sulgedes oli see siiski tõusnud 515 miljardi dollari lähistele.

Aktsia sulgemishinnaks Nasdaqi börsil oli 547,24 dollarit ehk kokkuvõttes tõusis aktsiahind päeva lõpuks ikkagi 1,57 protsenti.

Üleeile tegi ettevõtte aktsia mitme negatiivse uudise tõttu läbi viimase nelja aasta suurima päevase languse. Eilne languse jätkumine oli Reutersi hinnangul põhjustatud uuringufirma IDC avalikustatud andmetest, mille järgi maailma suurimal nutitelefonide turul Hiinas on Apple'i iPhone kukkunud peamiselt kohalike konkurentide edusammude tõttu alles kuuendale positsioonile.

Aktsia hind taastus kauplemispäeva lõpuks Apple'i teate tõttu, mille järgi investeerib ettevõte USAs 100 miljonit dollarit  tootmisega seotud infrastruktuuri. Tegevjuhi Tim Cooki sõnul tuuakse osaliselt USAsse üle nii arvutite kui ka nutiseadmete tootmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles