Leipalu: omanikel ja minul oli erinev vaade asjadele

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiauto.
Ragn-Sellsi prügiauto. Foto: Priit Simson/Postimees

Ragn-Sellsi ametist lahkuv juht Rein Leipalu ütleb, et lahkub kokkuleppel omanikega, kuna nende vaade tulevikule oli erinev.

Järgneb intervjuu Leipaluga.

Miks te ametist lahkute?

Uued tuuled puhuvad igal pool ja ma olen 20 aastat selles ametis olnud. Leidsime omanikega, et minu lahkumine on parem kõigile. See on lahkumine nagu ikka - omanikud näevad natuke teist teed ja siis ei saa tegevjuht neil ees seista. Nad tahavad kontserni tasemel luua oma meeskonda ja neile peab andma võimaluse seda teha. Ma ei lahku mitte sellepärast, et ma ei teinud tublit tööd, vaid sellepärast, et omanikud tahavad luua oma meeskonna.

Nii et see pole ikka päris vabatahtlik lahkumine?

On ikka. Mingeid pingeid pole, oleme sõbrad ikka ja läheme sõbralikult lahku.

Kuidas prügiturg täna on?

Väga kõva konkurents on. Igaüks peab oma asjad üle vaatama, et paremini hakkama saada. Aga see on edasiviiv jõud, kuid kahjuks ei ole konkurents siin turul alati võrdsetel tingimustel.

Mida te edasi kavatsete teha?

Olen 20 aastat elanud ja minu süda on siin. Tahan edendada Rootsi ja Eesti ettevõtete ärisuhteid, hakkan ärikonsultandiks. Mul ons sidemeid nii Rootsis kui ka siin Eestis ja ma näen, et Rootsi ettevõtjate huvi Eesti vastu on taas kasvamas. Minu eelis on see, et ma tunnen hästi mõlema maa inimeste mõtteviisi.

Taust:

Konkurentsiamet soovitab jäätmekäitlusturul juurutada vaba konkurentsi ja vabaturu põhimõtted, kuid Tallinna linn lubab niisuguse seadusemuudatuse vastu võideldes Euroopa kohtuni välja minna. Tallinnas tuli jäätmeturule uus tegija, Ekovir ning AS Eesti Keskkonnateenused (endine Veolia – toim) ja Ragn Sells jäid suurest tükist ilma. Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg on öelnud, et just korraldatud jäätmevedu on põhjus, miks prügiveoturul on konkurents kadumas ja turul on vaid 3-4 firmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles