Kredex: konfidentsiaalsusnõue ei luba projektidega seotud infot avaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Kredexi teatel ei saa sihtasutus avaldada keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannusega seotud firma Autorollo andmeid konfidentsiaalsusnõude pärast.

Viimastel nädalatel on ajakirjanduses märkimisväärset kajastust leidnud transpordifirma Autorollo pankrotiga seonduv ning muu hulgas on tõstatatud mitmeid küsimusi seoses Kredexi rolliga kogu protsessis, mistõttu on oluline selgitada Kredexi tegevust vastava käenduse andmisel ning hilisemal kahjude sissenõudmisel, teatas sihtasutuse juht Andrus Treier.

«Kredex langetab majanduslikult põhjendatud otsuseid ning erandiks ei ole siinkohal ka Autorolloga seonduv. Antud juhtumi puhul ei ole KredExi tegevust mõjutatud ning kõik otsused on lähtunud tavapärastest põhimõtetest ja majandusloogikast,» märkis Treier.

Juhi sõnul oli käenduse väljastamise hetkel Autorollo puhul tegemist pika ajalooga eduka ettevõttega, mis sarnaselt paljudele teistele sattus üldise majanduslanguse aastatel raskustesse.

«Laenukäenduse väljastamisel langetati igati tavapärane ja põhjendatud otsus. KredEx ei jäänud passiivseks ka edasises protsessis, kus koostöös krediidiasutusega on kasutatud mitmeid võimalusi kahjude vältimiseks ja sissenõudmiseks ning osaliselt see ka õnnestus. Samas on erinevate sammude kavandamisel oluline nende majanduslik mõttekus ja reaalse kahju vähendamise tõenäosus, mistõttu ei pruugi ebamõistlike kulutuste tegemine või liigsete riskide võtmine olla otstarbekas,» nentis Treier.

Treieri sõnul on krediidiasutustega koostöö üheks põhialuseks pangasaladuse reeglite järgimine, millega on hõlmatud konkreetseid laenuprojekte puudutav mistahes informatsioon.

«Seega puudub Kredexil võimalus täpsemalt kommenteerida mistahes pangalaenuga seotud täpseid asjaolusid ning KredEx saab lähtuda vaid pankadega samadest põhimõtetest.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles