Ansip: Keit Pentus-Rosimannus oli vaid postiljoni rollis

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip soovib Keit Pentus-Rosimannusele ja Rain Rosimannusele abiellumise puhul õnne.
Andrus Ansip soovib Keit Pentus-Rosimannusele ja Rain Rosimannusele abiellumise puhul õnne. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Kui teie isa raskelt haigena paluks teil võtta raamaturiiulist mingid ettevõtet puudutavad paberid ja leida keegi, kes oskab neis orienteeruda, vaevalt te keelduksite seda tegemast,» ütles peaminister Andrus Ansip Autorollo ja Keit Pentus-Rosimannuse lugu kommenteerides.

«Ei leia, et Pentus oleks midagi valesti teinud. Iga tütar käituks taolises olukorras samamoodi. Ta viis nõustajale isast koju jäänud paberid,» ütles Ansip. «Ma ei tea selle kirjavahetuse (Eesti Ekspressis avalikustatud e-kirjad - toim) põhjal öelda, kas Keit Pentus-Rosimannus oli kursis oma isa ettevõttes toimuvaga või ei olnud. Ma usaldan Pentust ja ta on öelnud, et ta ei ole osalenud oma isa firma juhtimises.»

Ansipi sõnul hagejad taotlevadki seda, et vaielda selgeks, mis on äriühingu juhtimine ja mis mitte. «Olen mitmelt poolt äriühingute juhtimisega kokku puutunud, sealhulgas ka pankrotihaldurina. Praegu avaldatud infot põhjal ma vähimalgi määral ei kahtlusta Pentust selles, et ta on osalenud ettevõtte juhtimises. Ta on toimetanud postiljonina dokumente ühest kohast teise.»

Ansip ütles, et teda pole informeeritud sellest, et prokuratuur tunneb huvi Aurorollos toimunu vastu. «Keskkonnaminister pole Eestis ja ma ei tea, kas tal on praeguseks hetkeks ligipääs hagile. On isiku enda otsustada, kuidas ta kohtumenetluses käitub. Keegi ei saa tsiviilvaidluses nõuda ühelt poolelt oma argumentide täielikku avamist enne kohtumenetlust.» ütles Ansip.

Eesti Ekspressis täna avaldatud kirjavahetus ei tõesta Ansipi sõnul midagi. «Lugege neid kirju nii nagu ajakirjanik peab lugema. Ärge lugege neid fanaatiliselt eesmärgiga leida midagi, mis kinnitaks teie hüpoteese,» ütles Ansip Äripäeva ajakirjanikele. «Ma ei vasta rohkem nendele küsimustele. Esitage küsimused kirjalikult, ma vastan. Olen lugenud tänast EEi ja jään oma väidete juurde.»

Esmaspäeval esitas varem Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentusele kuulunud Autorollo Harju maakohtule üle poole miljoni eurose tsiviilhagi. Teiste seas esitati hagi ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu, kirjutas Äripäev.

Keit Pentus-Rosimannus on loo kommentaariks öelnud, et tegemist on väljapressimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles