Nestor: riigi garantii saavad anda teise sambasse maksete jätkajad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor siirdumas otsustavale kärpekoosolekule.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor siirdumas otsustavale kärpekoosolekule. Foto: Peeter Langovits

Kõige suurem garantii, et riik täidaks võetud kohustusi teise pensioniisamba suhtes, on, kui võimalikult paljud inimesed jätkavad oma sissemakseid sellesse, arvab riigikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Nestor kinnitas ETV saates «Terevisioon», et valitsus saab aru, et maksete peatamine teise pensionisambasse mõjutab usaldust selle vastu, kuid ütles, et seda otsust ei tehtud kerge südamega ning vaidlus selle üle, kuidas seda teha, oli väga tõsine, edastab ERR Uudised.

«Mis selle peatamise puhul mulle kõige rohkem hinge läheb, mis on nagu paha pool, on see, et täna, kui inimeste käest küsida, siis nad kindlasti ütlevad teile, et peatage see sammas mõneks ajaks, aga jätke mu palk rahule, ärge meil palku maha võtke,» rääkis Nestor.

Pikas perspektiivis võib Nestori sõnul olla tegu väga hullu otsusega, sest kui korra on ju olnud lihtne teha, siis võib-olla on järgmine kord uuesti lihtne teha ning Nestori sõnul võitlesid sotsid selle nimel, et järgmistel valitsustel ei tekiks tahtmist seda teha.

Kui suure garantii saab aga anda, et riik täidab oma kohustused tagantjärele?

«Kõige suurem garantii on, et võimalikult palju inimesi näiteks otsustaksid jätkata kogumist,» rääkis Nestor, lisades, et siis on ükskõik kellel väga keeruline seda mitte taastada.

Pärastlõunal toimunud erakorralisel koosolekul otsustas valitsus külmutada maksed teise pensionisambasse kaheks aastaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles