Neli investeerimisfirmat toetavad Skype´i tagasiostu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli suurt investeerimisfirmat on lubanud panna õla alla Skype´i rootslastest asutajatele, kes loodavad internetitelefoni oksjonikorraldajalt eBay tagasi osta.


KKR, Warburg Pincus, Providence ning Elevation Partners toetavad Skype´i asutajaid Niklas Zennstromi ja Jannus Friisi katses osta tagasi tarkvaravidin, mille mehed 2005. aastal eBayle rekordilise 2,6 miljardi dollari eest maha müüsid.

The Timesi teatel pole aga osapooled praeguseks suutnud kokku leppida kõige olulisemas küsimuses - hinnas. Mõistagi ei taha kunagised omanikud vana hinda enam maksta. Osade analüütikute hinnangul tahab oksjonikorraldaja aga Skype´i eest vähemalt 1,7 miljardit dollarit.

Spekulatsioonid, et eBay 405 miljoni kasutajaga Skype´i maha müüa tahab, levivad juba kuid. Jaanuaris tunnistas eBay juht John Donahue, et firma ei suutnud Skype´i ja nende oksjonikeskkonna vahel soovitud sünergiat tekitada, mis andis alust arvamusele, et oksjonipidaja pole ostuga rahul. Donahue tunnistas samuti, et maksid Skype´i eest liiga palju.

Pärast Skype´i müüki on ka selgunud, et telefoni eestlastest omanikud Toivo Annus, Jaan Tallinn, Ahti Heinla ning  Priit Kasesalu teenisid müügist 1,6 miljardit krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles