EASil sai ekspordi arendamise toetusraha otsa

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Hirvoja.
Martin Hirvoja. Foto: SCANPIX

EAS teatas , et lõpetab 7. detsembril ekspordi arendamise toetuse taotluste vastuvõtu, kuna rahastatud projektide ja EASile esitatud taotluste rahaline kogumaht on ületanud toetusprogrammile määratud eelarve.

Taotlusi võetakse vastu 7. detsembril kella 17ni. EAS rahastab ekspordi arendamise toetusprogrammi Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Ekspordi arendamise toetusprogrammi raames toetati peamiselt järgmisi tegevusi: turundustegevuse läbiviimine eksportturgudel, turundusmaterjalide ja tootenäidiste valmistamine, toodete vastavusse viimine sihtturu nõuetega, osalemine väljapanekuga välismessidel, ühisturundusprojektide läbiviimine.

Möödunud aasta jaanuarist tänavu detsembrini on EAS toetanud 266 ekspordi arendamisele suunatud projekti kogusummas 15,3 mln eurot.

Toetust on kasutanud väga erinevate sektorite ettevõtted nagu masina- ja aparaadiehitus, infotehnoloogia, mööblitööstus, väikelaevade ehitus, puidutööstus, palkmajade tootmine jne.

«Ekspordi valdkonna toetused on täitnud oma eesmärgi, aidates paljudel ettevõtetel suurendada oma ekspordimahte ja liikuda uutele sihtturgudele. Täna ootavad ettevõtted EASilt varasemast palju rohkem praktilist abi erinevate teenuste ja turundustoe näol, näiteks kontaktüritused potentsiaalsete uute äriklientiga kohtumiseks, osalemisvõimalused suurtel rahvusvahelistel ärimessidel, praktilised teenused ettevõtetele olulistel sihtturgudel,» kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

«Huvi selle toetuse vastu on olnud püsivalt kõrge, mistõttu ongi eelarve nüüdseks ammendunud,» lisas Hirvoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles