Kolmandas kvartalis vabade ametikohtade arv vähenes

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2012. aasta 3. kvartalis 7600 vaba ametikohta ning nende arv vähenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,6 protsenti, teatas statistikaamet.

Vabade ametikohtade määr oli 3. kvartalis 1,5 protsenti. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli hariduse tegevusalal (2,2 protsenti) ning kõige madalam ehituse tegevusalal (0,7 protsenti).

2011. aasta 3. kvartaliga võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini muudes teenindavates tegevustes (1,1 protsendipunkti).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli halduses ja abitegevustes, kus vabu ametikohti oli 2011. aasta 3. kvartaliga võrreldes 1,2 korda rohkem.

Vabadest ametikohtadest 35 protsenti oli avalikus sektoris ja 65 protsenti erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,8 protsenti ja erasektoris 1,3 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles