Venemaa ärimehed avavad Sillamäel uue tehase

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivee eest võib raha küsida, kui see on ka hinnakirjas tasustatuna märgitud.
Kraanivee eest võib raha küsida, kui see on ka hinnakirjas tasustatuna märgitud. Foto: Peeter Langovits

Ülehomme avab Venemaa suurim olmeveefiltrite valmistaja Aquaphor Sillamäel oma tehase, mis on ettevõtte jaoks esimene Euroopa Liidus.

Sillamäe tehase tööd juhib Westaqua-Invest OÜ, kes esindab Aquaphori Eestis 2006ndast aastast. Ettevõte investeeris Eestisse koos tehase ehitamise ja kinnisvara soetamisega 5 miljonit eurot.

Tootmisliinid käivitati Sillamäel septembri keskel ning praegune tootlus on 300 000 veefiltrite vahetuselementi kuus. Hetkel töötab tehas veerandiga tootmisvõimsusest ning tööd saab 44 inimest. Järgmised tootmisliinid käivitatakse uue aasta jaanuaris.

Tootmisliinide naabruses on Aquaphoril ka logistikakeskus, mis aitab toodangut tarnida Euroopa riikidesse ja Ameerika Ühendriikidesse.

Aquaphor asutati 1992. aastal Venemaal Peterburis. Selle sügiseni asus esimene ja ainus Aquaphori filtritetehas Peterburis. Aquaphori turuosa on üle kolmandiku kogu Venemaa veefiltriturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles