Saksa pank jätkab Kilgi ettevõtte pankroti nõudmist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Andres Haabu

Saksa Unicredit Bank AG jätkab kohtus Rein Kilgile kuuluva valdusfirma pankroti nõudmist, kuna viimane lubas tasuda Kilgi hiljuti pankrotistunud toiduainetööstuse seadmete eest.

Unicrediti esindav vandeadvokaat Üllar Talviste märkis, et toiduainetööstuse Pere vastu esitatud nõud on umbes 6,4 miljonit eurot. Et viimane seda summat ei tasunud, nõutakse seda nüüd Transcomi Gruplt, mis andis pangale garantii, et juhul kui ostja ei tasu raha, teeb seda Transcom.

Talviste sõnul väitis Transcom Grupi seaduslik esindaja kohtus, et ettevõte on maksejõuline ning on oma varade pealt teeninud viimasel kahel aastal umbes 200 000 eurot dividende. Firma ainukeseks varaks on aga Transcom ASi aktsiad.

Advokaadi sõnul näitab lihtne loogika, et kui firma tulu viimase kahe aasta jooksul on 200 000 eurot, ei suuda see tasuda 6,4 miljoni eurost võlga.

AS Transcom sai hiljuti esitatud aastaaruande järgi möödunud aastal puhaskahjumit 518 690 eurot võrreldes aasta varasema 2,37 miljoni eurose puhaskasumiga.

Transcomi ärikahjum suurenes mullu 4,1 miljonile eurole võrreldes 2010. aasta 722 981 euroga. Ettevõtte müügitulu kahanes mullu 491 209 eurole võrreldes aasta varasema 228 247 euroga. 

Novembris läks pankrotti Kilgi leivatootja Pere, mis muutis enne pankroti välja kuulutamist oma nime Lõuna Toiduainetööstuseks. Firma võlg ulatub vähemalt 15,4 miljoni euroni.

Transcomi esindav vandeadvokaat Ramon Rask märkis, et tema klient eitab Unicrediti nõude olemasolu. 

Kohus peaks asjas otsuse langetama 20.12.2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles