Juncker lahkub kuu lõpus eurogrupi juhi kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker.
Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministreid koondava nn. eurogrupi juht Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker teatas esmaspäeva hilisõhtul, et astub kuu lõpus ametist tagasi.

Euroopa kauaaegseim ametis olev valitsusjuht Juncker teavitas enda sõnul kolleege, et ta viib oma kavatsuse aasta lõpus või järgmise aasta alguses enne oma ametiaja ametlikku lõppu tagasi astuda kindlasti ellu.

Juncker on eurogrupi juhina tegutsenud alates 2005. aastast ning tema ametiaeg lõpeb järgmise aasta 17. juulil.

Seda, kellest saab tema mantlipärija, ei ole veel otsustatud. Väidetavalt on Pariis ja Berliin selles küsimuses erinevatel seisukohtadel.

Luksemburgi valitsusjuht on varem mõista andnud, et Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble oleks eurogrupi juhi kohale hea valik, kuid vastates küsimusele, kelle kandidatuuri ta heaks kiidaks, ütles ta: «Ma ei pea kedagi heaks kiitma, ma palusin oma kolleegidel oma mantlipärija küsimusega tegeleda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles