Maaja Vadi: muudatuste juhtimist ei saa tippjuht delegeerida

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Maaja Vadi.
Esiplaanil Maaja Vadi. Foto: Mihkel Maripuu

Tippjuhi rollidest ühte ei saa delegeerida – see on muutuste juhtimine, rääkis TÜ majandusteaduskonna dekaan Maaja Vadi EASi Innovatsioonireaktori Teemahommikul.

«Muudatuste kohta on palju loosunglikke lauseid, alates kasvõi sellest, et kes ei muutu, seda pole olemas,» rääkis Vadi. «Me räägime nüüd muutustest rohkem kui nt 100 aastat tagasi. 100 aastat tagasi oli juhi funktsioon selles, et asju korras hoida, kuid 1950ndatest aastatest alates tekkis murdepunkt, kus juhi rolliks sai aina enam töötajatele tingimuste loomine.»

Vadi sõnul ei saa kellelgi keelata dinosaurus olemist, kuid ka dinosaurus peab teadma, millal tuleb muutuda. «Charles Handy rõhutab, et tippu jõudes on juba hilja muutuste tegemiseks, vaid muutuda tuleb enne tippu jõudmist,» rääkis Vadi. «Handy ütleb, et kõige enam alahinnatakse tehnoloogia arengu tsükleid, et neid ei oska juhid prognoosida. Veel 2000ndal aastal ootasid terve rida inimesi, et äkki internet läheb üle.»

Vaata ka EASi videot Vadi ettekandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles