Ansip: Palmeri palk tundub ebaõiglane

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles Vikerraadio «Reporteritunnis», et kui Euroopa Komisjon ei luba riigil Estonian Airi toetada, tähendab see ilmselt ettevõtte pankrotti. Samal ajal möönis Ansip, et sarnaselt Tero Taskila omaga ei mahu ka Estonian Airi uue juhi Jan Palmeri palganumber tema õiglustunde raamidesse.

«Ma olen selles suhtes kade inimene, ei mahu see minu õiglustunde raamidesse. Minu palk on 3999 eurot ja ma arvan, et mul on väga hea palk. Loomulikult lennundusettevõtte juhtimine nõuab spetsiifilisi teadmisi, aga ettevõtted peavad olema majandatud meie võimalusi arvestades ja minu meelest 20 000 või 30 000 euro suurused palgad ei ole meie oludes põhjendatud,» ütles peaminister.  

Ansip ütles, et valitsus ei soovi Estonian Airi pankrotti, aga see on üks võimalik stsenaarium. «Palju sõltub ka sellest, kas Euroopa Komisjon annab loa anda Estonian Airile riigiabi. «Kui luba ei tule, siis põhimõtteliselt võiks see pankrotti tähendada - ma ei usu, et ettevõtet oleks võimalik nii ümber korraldada, et see ei vaja riigiabi.»

Peaminister ütles, et kui riik otsustab lennufirma endale jätta, tähendab see pidevat väljaminekut. «Meil tuleb endale aru anda, et meil tuleb maksumaksja rahaga tõenäoliselt tulevikus toetada iga Tallinnasse tulevat lennukit, see on ilmselt paratamatu meie riigi väiksust arvestades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles