StartSmart! Social&Profitable seminar keskendub sotsiaalsele ettevõtlusele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda asub otse ekvaatoril.
Uganda asub otse ekvaatoril. Foto: Laura Raus

3. ja 4. detsembril toimub Tallinnas alustavatele ettevõtjatele mõeldud üritus StartSmart! Social&Profitable. Üritusel räägivad sotsiaalsed ettevõtjad ja teised valdkonna spetsialistid, kuidas luua ettevõtteid, mille ainsaks eesmärgiks pole raha teenimine.

«Sotsiaalne ettevõte erineb  sotsiaalselt vastutustundlikkust  ettevõttest selle poolest, et  esimese puhul on konkreetse ühiskondliku probleemi lahendamine ettevõtte DNAsse nö sisse ehitatud ja ärimudeli aluseks ning sellest lähtuvalt tehakse ka otsuseid; erinevalt siis sotsiaalselt vastutustundlikkust ettevõttest, mille puhul ühiskondlikud sihid kipuvad olema rohkem eraldiseisvad eesmärgid. Sotsiaalse ettevõtte puhul on töötajate motiveeritus sageli kõrgem, sest meil on selge ühine mure, millele üritame lahendust leida. Tarbijatepoolne usaldus ja lojaalsus on samal põhjusel väga tugev,» jagas oma kogemust Liz Bohannon, kes juhib Ugandas tegutsevat jalatsite tootmisega tegelevat ettevõtet Sseko Designs, mis aitab parandada kohalike naiste tööhõivet ja võimalust hariduse omandamisele.

Lisaks Liz Bohannonile esinevad üritusel Joel Takala (meeskonnaliige Soome ettevõttes Aspectus, mis pakub heategevusorganisatsioonidele läbipaistvat annetuste kogumise platvormi Bank4Hope), Liene Perkone (Londonis tegutseva The HUB nimelise sotsiaalse ettevõtluse koostöövõrgustiku finantsjuht) ja Ceri Jones (inglise sotsiaalse ettevõtluse mõttekoja Social Enterprise UK poliitikajuht).

Seminar algab esmaspäeval kell 12, otseülekannet on võimalik jälgida ka E24 majandusportaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles