Estonian Cell kavatseb tuleval aastal investeerida 17 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell.
Estonian Cell. Foto: Tarmo Lutter / Virumaa Teataja

Kundas asuv haavapuitmassi tehas AS Estonian Cell kavatseb tuleval aastal investeerida kokku 17 miljonit eurot.

Estonian Celli finantsdirektor ja juhatuse liige Siiri Lahe ütles reedel BNS-ile, et investeeringutega on kavas suurendada tehase efektiivsust suurendamiseks ja tagada jätkusuutlikkust.

«Üks olulisematest investeeringutest on Metsoga sõlmitud leping pakkeliini laienduseks, mis võimaldab oluliselt suurendada tehase tootmismahtu ja vähendada kulusid. Mahukad strateegilised investeeringud on möödapääsmatud, et taastada tehase elujõulisus ja kasumlikkus,» kommenteeris investeeringut tehase juhatuse liige Lauri Raid.

Helsingi börsil noteeritud tööstustehnoloogia valmistaja Metso Oyj tarnib Kundas asuvale haavapuitmassi tehasele uue pakkeliini, mis peaks alustama tööd tuleva aasta juulis.

Tuleval aastal jätkub investeeringuprogramm veepuhastuse laiendamiseks anaeroobse puhastusprotsessiga, mis on ainulaadne lahendus Euroopas puitmassi tootvate tehaste seas. See investeering on käimasoleva programmi suurim ja selle teostamine on hädavajalik vähendamaks tehase töötamise perioodil enam kui 2,5-kordistunud energiakulusid, mis on kasvanud omahinnas 40 protsendini ja on peamine põhjus ettevõtte kahjumi tekkel.

Estonian Cell kuulub Austria konserni Heinzel Holding GmbH ja 67 miljoni eurose käibega ettevõttes on 84 töötajat. 2006. aastal käivitatud tehase toodangust eksporditakse 100 protsenti.

Möödunud aastal sai Estonian Cell 67,8 miljoni eurose käibe juures 8,87 miljonit eurot puhaskahjumit. Aasta varem oli ettevõtte käive 65,4 miljonit eurot ja puhaskasum 7,45 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles