Detsembrist jaguneb MTA juhtimine Eesti erinevatesse piirkondadesse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm
Marek Helm Foto: Liis Treimann

1.detsembrist jõustuvad maksu- ja tolliameti struktuurimuudatused, millega minnakse üle ühetasandilisele juhtimisele.

Uue struktuuri kohaselt on ameti osade tegevusvaldkondade juhtimine viidud Tallinnast välja Eesti eri piirkondadesse, kus asuvad ka vastava valdkonna eest vastutavad juhid. Iga konkreetse piirkonna töötajad vastutavad omakorda kogu selle valdkonna üle-Eestilise töökorralduse eest. Näiteks asuvad edaspidi aruandlusdistsipliini eest vastutavad töötajad Tartus, piiritolli eest vastutavad töötajad Narvas, samas kui  tuludeklaratsioonidega seonduvat tööd juhitakse Pärnust.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi sõnul on muudatuste eesmärgiks ühtlasem tööjaotus ameti töötajate vahel.

«E-maksuameti/e-tolli kasutamise tulemusena on võimalik vähendada ameti Tallinnas paikneva keskuse rolli arendustegevuses ja luua kompetentsikeskusi ka teistesse piirkondadesse. Me lähtume põhimõttest, et arvestades tänapäevaseid võimalusi on maksu-ja tolliameti tööd üldjuhul võimalik teha sõltumata asukohast,» ütles Helm.

Helm rõhutas, et kliendi jaoks alates homsest ameti teenustes ja teeninduses midagi ei muutu.

«Maksumaksjale on seadusandja andnud garantii, et meie teenused peavad olema kättesaadavad igas maakonnas. Anname hoopis maakondades töötavatele kolleegidele võimaluse võtta suurem vastutus teatud töölõikude toimimise ja arendamise eest,» kinnitas Helm.

«Muudatuste tulemusel vähenes ameti koosseis 14 protsenti, mis omakorda võimaldab kasutada kokkuhoitud personaliraha töötajate paremaks motiveerimiseks.»

Maksu- ja tolliameti tegevus muutub ühetaolisemaks kõikides maakondades. Teenindusvõrk koos praeguse töötajate koosseisuga on kõikides maakonnakeskustes ning maksuküsimuste nõustamine või keerulisemate küsimuste lahendamiseks pädeva spetsialisti nõuande korraldamine on maakondlike büroode ülesanne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles