ERR.ee: Narva energeetikud pole nõus soodustustest loobuma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive suur palk on paljudel hambus, kuid oma palga alandamise asemel püüab ta kokku hoida töötajate arvelt.
Eesti Energia juht Sandor Liive suur palk on paljudel hambus, kuid oma palga alandamise asemel püüab ta kokku hoida töötajate arvelt. Foto: Toomas Huik

Narva energeetikud protesteerivad Eesti Energia kokkuhoiukava vastu, mis jätaks nad ilma kollektiivlepingus ette nähtud soodustustest.

Eesti Energia juhtkonna hinnangul tuleb konkurentsivõime ja investeerimisvõimaluste säilitamiseks hoida kokku pool miljardit krooni aastas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul on selleks kolm võimalust: kas koondada, vähendada palku või loobuda soodustustest, mis ametiühingud on nii elektrijaamade kui ka kaevanduste töötajatele välja võidelnud.

Täna Narvas energeetikute ametiühingute konverentsil esinenud Liive lubas, et palgakärpeid  alustab ta omaenda palgast, ametiühingutelt ootab ta aga koostööd majandusraskuste ajal.

«Tänaste kollektiivlepingute probleem on see, et need ei arvesta majanduslangusega, vaid pidevalt kasvavate tulude ümberjagamisega,» kinnitas Liive.

Narva Energia ametiühingu juhatuse liige Vladimir Butuzov on seisukohal, et Eesti Energia juhtkonna poliitika vähendab oluliselt põlevkivienergeetika konkurentsivõimet ja suurendab sotsiaalseid pingeid ühiskonnas.

Narva Elektrijaamade töötaja Dmitri Košakov ütles, et mingeid muudatusi ametiühingute poolt saavutatud hüvedes pole vaja teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles