Norwegian lõpetab tööjõu rentimise Eesti firmalt

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norwegiani Boeing 737-800.
Norwegiani Boeing 737-800. Foto: SCANPIX

Norra lennufirma Norwegian, mis on olnud Soome ametiühingute pahameele all Eestist pärit tööjõu kasutamise pärast, kavatseb detsembri lõpust lõpetada salongipersonali rentimise Eestis registreeritud firmalt Runway Personnel.

E24 andmeil rendib Norwegian Eesti ettevõttelt umbes 100 inimest, kes siiski oma töökohta tõenäoliselt ei kaota, kuna töötajad sõlmivad uue lepingu teise ettevõttega, mis peaks pahameelt avaldanud Soome ametiühingutele rohkem meeltmööda olema.

Runway on Norwegiani lennukites teenindavatele inimestele saatnud kirja, kus soovitab neil lahkumisavalduse kirjutada, et pääseda koondamishüvitiste maksmisest.

Samal ajal tahab aga uus ettevõte, mis töötajatega lepingud sõlmib, muuta tingimusi personali jaoks kehvemaks.

Soome telesaade A-Studio raporteeris septembris riigi erialaliidu pahameelt Eestist tööjõu rentimise üle, mis võimaldab maksta väiksemat palka kui Soomest palgatud inimestele.

Norwegian opereerib nimelt 2010. aastast osa oma lende Soomest asuvast baasist. Telesaate andmeil lendavad Norra firma heaks ka Eestist pärit piloodid.

Runway Personneli juht ja omanik Aleksei Kurov sõnas, et töösuhte lõpetamine salongipersonaliga on seotud Soome seadustega, mis nõuavad, et inimeste lepingud vastaksid Soome kollektiivlepingule. Firmajuhi sõnul on praeguseks pakutud 35-le inimesele 102st uue firmaga lepingut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles