Skype’i asutajad tahavad firmat tagasi osta?

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal ostis Ebay Skype Groupi. Pildil Ebay tollane juht Meg Whitman ja üks Skype`i rajajatest Niklas Zennstrom..
2005. aastal ostis Ebay Skype Groupi. Pildil Ebay tollane juht Meg Whitman ja üks Skype`i rajajatest Niklas Zennstrom.. Foto: AP Photo / Scanpix.

New York Timesi andmetel on üleilmse internetitelefoni teenuse asutanud rootsi ärimehed huvitatud neli aastat tagasi miljardite dollarite eest oksjoniportaalile eBay maha müüdud firma tagasiostmisest.


Netitelefoni loonud eesti inseneride idee elluviimist omal ajal rahastanud Niklas Zennström ja Janus Friis on

ajalehe andmetel

juba kontakteerunud mitme investeerimisfondiga ning koondavad ka oma vahendeid, et teha pakkumist oma sünnitise eest, vahendas

Reuters

.

Skype'i kasutajate arv maailmas kasvab kiiresti ning eelmisel aastal teeniti sellega 550 miljonit dollarit, kuid eBay pole sellega rahul ning analüütikud soovitavad kompaniil telefoniteenus maha müüa.

Kui nelja aasta eest oksjonifirma endine tegevjuht Meg Whitman arvas, et tasuta telefoniteenus võimaldab leida ka eBay portaalile uusi kliente, siis praegune juhtkond nendib, et nii pole läinud.

Hiljuti ütles eBay praegune tegevjuht John Donahoe, et Skype ei ole sünergias ülejäänud oksjonikompaniiga, millele kuulub muu hulgas ka internetimaksete teenus PayPal.

Donahoe tunnistas, et firma teeb kõike, mis on parim nii eBay kui Skype'i käekäiku silmas pidades, mida Wall Streetil tõlgendati kui huvi viimase müügiks.

NYT märgib siiski, et on ebaselge, kas rootslased peavad juba eBay juhtidega aktiivseid läbirääkimisi. Neilt endilt ega oksjonifirma esindajalt kommentaari saada ei õnnestunud. Skype'i müümisega saaks eBay vahendeid oma USA tegevuse arendamiseks.

USA ajalehe üks allikas teadis aga rääkida, et rootslased loodavad hankida erainvestoritelt miljard dollarit. Teise stsenaariumi kohaselt laenaks ülejäänu eBay neile ise. Kavandatava tehingu võimalikku maksumust hinnatakse rohkem kui 2 miljardi dollari peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles