Uuringufirma: iPhone'i müük USAs jättis Androidi selja taha

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5.
iPhone 5. Foto: Postimees.ee

Uuringufirma Kantar WorldPaneli andmetel müüdi USAs oktoobri lõpule eelnenud 12 nädala jooksul rohkem Apple'i iOSi kui Google Android platvormi kasutavaid nutitelefone.

iPhone 5 tugev müük aitas Apple'i nutitelefonide turuosa USAs nimetatud perioodi jooksul suurendada mullusega võrreldes pea kahekordseks ehk 48,1 protsendini. Androidi platvormi kasutavate nutitelefonide turuosa kahanes aastaga USAs aga 63,3 protsendilt 46,7 protsendini, kirjutab Reuters.

Samas on Android tugevdanud oma positsioone mujal maailmas, eriti Euroopas, kus viiel suurimal turul omatakse 64 protsendi suurust turuosa, see aga tähendab eelmise aastaga võrreldes 13 protsendist kasvu.

Eriti populaarne on Android Hispaanias ja Saksamaal, omades Kantar WorldPaneli andmetel vastavalt 82 ja 74 protsenti müüdud nutitelefonide tarkvaraplatvormide turust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles