Häkkerid tungisid ÜRO tuumaenergiaagentuuri serverisse

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAEA juht Yukiya Amano.
IAEA juht Yukiya Amano. Foto: SCANPIX

ÜRO tuumaenergiaagentuur (IAEA) tunnistas, et häkkerid suutsid ühte organisatsiooni serverisse sisse tungida ning näpata tundlikku informatsiooni, seejuures ka agentuuriga seotud ekspertide meiliaadresse.

«IAEA vabandab selle informatsiooni lekkimise pärast. Häkkerid suutsid info kätte saada meie mõnda aega tagasi suletud vanast serverist. Meie turva- ja tehnilised eksperdid analüüsivad tekkinud situatsiooni ning teevad kõik, et tundlik teave oleks edaspidi paremini kaitstud,» vahendab CNET agentuuri kõneisiku Gill Tudori sõnu.

Vastutuse serverisse sissemurdmise ja rohkem kui saja meiliaadressi Pastebini keskkonnas avalikustamise eest võttis Parastoo nime kandev häkkerirühmitus, mis väidab, et nimetatud meiliaadressid kuuluvad ÜRO tuumaenergiaagentuuri «aitavatele» inimestele ning nõuab Iisraelis Negevi kõrbes  Dimona lähedal asuva väidetava salajase tuumarelva arenduskeskuse avalikku uurimist.

Nimelt on hetkel on maailmas vaid viiel riigil lubatud tuumarelvade omamine ning Parastoo väitel arendab Iisrael loa puudumisest hoolimata salaja oma tuumarelva just Dimonas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles