Microsoft on kuu ajaga müünud 40 miljonit Windows 8 litsentsi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 8 on ka eesti keeles.
Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 8 on ka eesti keeles. Foto: Microsoft

Microsofti Windowsi äriüksuse finants- ja turundusjuhi Tami Relleri sõnul on kuu aega peale uue Windows 8 tarkvaraplatvormi turule jõudmist müüdud üle 40 miljoni litsentsi, see on number, mis ilmselt ületab ettevõtte seni edukaima operatsioonisüsteemi Windows 7 algset müügitempot.

Reller küll ei toonud välja kahe operatsioonisüsteemi otsest võrdlust, kuid varasemast on teada, et esimese kümne nädalaga müüdi Windows 7 puhul 60 miljonit litsentsi, seega on väga suur võimalus, et uus tarkvaraplatvorm selle tulemuse ületab, kirjutab Reuters.

Seejuures tuleb silmas pidada, et 40 miljonit müüdud litsentsi ei tähenda, et juba 40 miljonit kasutajat üle maailma on otsustanud Windows 8-le üle minna. Suure osa sellesse müüginumbrisse panustasid PC-tootjad, kes omakorda üritavad müüa uue operatsioonisüsteemiga varustatud arvuteid edasi suurettevõtetele. Need aga ei ole siiani väga suurt huvi uue platvormi vastu üles näidanud.

Statcounteri andmetel jooksutab praegu vaid umbes üks protsent maailma umbes 1,5 miljardist arvutist ehk kokku vaid 15 miljonit arvutit Windows 8 operatsioonisüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles