Korteriühistutele hakkab elektrit müüma Elektrimüügi AS

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Liis Treimann

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) korraldas elektrienergia ühishanke, mille võitjaks osutus Elektrimüügi AS.

«Algselt kogusime kokku sadade ühistute tarbimisandmed ja -mahud, siis asusime läbirääkimistesse pakkujatega. Korteriühistute elektri ühisostul pakkus hetkel parima hinna kõige soodsamatel tingimustel Elektrimüügi AS,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. «Võtsime aluseks kolm olulisemat kriteeriumi - kõigepealt hind, siis koostööpartneri usaldusväärsus ja paindlikkus ning kõige tipuks ka asjaolu, et korteriühistut käsitletaks lepingu lõpetamistingimuste osas füüsilise isikuga võrdselt ega vaadeldaks seda äriühinguna.»

Praeguseks on kogutud ca 800 korteriühistu andmed üle Eesti, tarbimismahuga rohkem kui 182 miljonit kw/h, kes ühisostus osaleda soovivad, samuti laienevad ühisostu soodsad tingimused kõigile Eesti Korteriühistute Liidu liikmesühistutele.

Elektrimüügi AS pakutava hinna teeb Mardi hinnangul ühistule soodsaks iseäranis börsihinna madal müüja marginaal, mis ühistu puhul on 0.19 senti/kWh ja korteriomanikule 0.24 senti kwh (hinnad koos käibemaksuga). «Meie hinnangul on ühistule ja korteriomanikele küll kõige soodsam valik elektriost börsihinnaga, Elektrimüügi AS soovib olla ühistule pikaajaliseks paindlikuks partneriks ning pakkuda ühistule püsiva maksega börsihinda,» sõnas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Andres Jaadla.

Elektrimüügi AS tegevjuht River Tomera selgitas, et börsihinnas sisaldub kõige vähem hinnalisasid. Samuti oli Elektrimüügi AS ainus pakkuja, kes võrdsustab ühistu korteriomanikuga leppetrahvide puudumist silmas pidades. «Mitmed ühistud on kurtnud, et neile kui juriidilistel isikutele püüab mõni teenusepakkuja lepingu lõpetamisel kohaldada leppetrahvi, mida näiteks korteriomanik maksma ei pea. Elektrimüügi AS võrdsustas ühistu korteriomanikuga ning kumbki lepingu lõpetamise tasu ega mingit leppetrahvi maksma ei pea,» ütles urmas Mardi.

 Elektrilepingu sõlmimisel tuleb igal ühisostus osalenud ühistul ja ühistu liikmeks olevatel korteriomanikel või siis ühistul viidata EKÜL ühisostule ja selle tulemusel saavutatud hinnale, kõigile ühisostus osalejatele saadetakse kirjalikud juhised, kuidas lepinguid sõlmida, korraldajate soovitusel on seda kõige parem teha interneti kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles