ABB Grupp sai Hiinast suure tellimuse

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tehas Jüris.
ABB tehas Jüris. Foto: Küllike Rooväli.

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp sai Hiinast üle 100 miljoni dollarilise tellimuse konvertertrafodele ja nende komponentidele Hami-Zhengzhou ultrakõrgepinge alalisvoolu (UHVDC) ülekandeliini jaoks.

Riikliku elektrivõrguoperaatori State Grid Corporation of China uusim ja suurim, 800-kilovoldine (kV) ülekandeliin valmib 2014. aastal. Projekt võimaldab edastada elektrit kivisöe ja tuuleenergia poolest rikkast Lääne-Hiinast suure nõudlusega riigi keskossa.

ABB trafod on 2210-kilomeetrise ülekandeliini kesksed komponendid ning võimaldavad teostada rekordilist 8000-megavatist (MW) ülekannet. Trafod paigaldatakse Hami elektrijaama, kust elekter edastatakse Zhengzhousse.

9 miljoni elanikuga Zhengzhou on Henani provintsi suurim linn. Tänu oma strateegilisele asukohale on Zhengzhou oluline sihtpunkt nii investeeringute kui ka sisserändajate jaoks. Zhengzhou on Hiina üks kiiremini kasvavaid linnu.

«ABB-l on Hiinas tugev kogemus nii seadmete, tootmise kui inseneritöö osas. Meil on heameel toetada jätkuvalt riigi elektritaristu arengut,» ütles ABB Grupi kesk- ja kõrgepingeseadmete divisjoni juht Bernhard Jucker.

UHVDC ülekanne võimaldab edastada suurt hulka elektrit pikkade vahemaade taha võimallikult minimaalsete kadudega. Samuti võimaldab UHVDC tõhusalt integreerida taastuvaid ja taastumatuid energiaallikaid ning vähendada süsinikdioksiidi heitmeid.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles