Ebavõrdsus: meeste naljade peale naerdakse rohkem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
80 protsenti naiste visatud naljadest kukub läbi.
80 protsenti naiste visatud naljadest kukub läbi. Foto: SCANPIX

Nagu näitab värske teadusuuring, kukub täielikult läbi 80 protsenti naiste poolt ettevõtete nõukogude koosolekutel visatud naljadest.

Judith Baxter Astoni ülikoolist külastas oma uuringu käigus väsimatult seitsme suurettevõtte nõukogude koosolekuid ning keskendus naljadele.

Nagu kirjutab Financial Timesi kolumnist Lucy Kellaway, tervitas enam kui kolme neljandikku naiste naljadest haudvaikus – samal ajal kui meeste omade peale naerdi nii, et vats vabises.

Meeste naljad olid pahatihti kerglased või kujutasid endast ebasõbralikku aasimist. Naised katsusid õnne naljadega, mis olid liiga ennastalandavad; tihtilugu kõlasid need lõppkokkuvõttes õigustavalt.

Kellaway kahtlustab, et siia võib olla maetud teinegi koer.

Ta juhib tähelepanu tõsiasjale, et kui naer juba sugupooliti eristuma kipub, siis võimu aspektist seda enam.

Kõige kiirem viis grupisiseses võimutasakaalus ja liitlassuhetes selgusele jõuda on vaadata, kes kelle naljade peale naerab – või ei naera.

Kui Briti kuninganna või prints Charles lihtinimestega läbi käivad, naeravad viimased ka kõige labasema komplimendi peale pikalt ja püüdlikult.

Seega: kui nõukogu liikmed naiskolleegi nalja peale vastikult vait on, ei pruukinud see olla vilets.

Võib-olla pole naised veel ametiredelil piisavalt kõrgetel pulkadel, et lipitseva naeru vallas ilma teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles