Konkurentsiamet lubab Kristjan Rahul Tallinna Kütte ja Erakütte omandada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu. Foto: Priit Simson

Konkurentsiamet otsustas esmaspäeval anda loa koondumisele, mille tulemusena omandab Kristjan Rahule kuuluv ettevõte OÜ Elekter ja Küte valitseva mõju AS-i Tallinna Küte ja AS-i Eraküte üle.

Tallinna linnale kuuluva AS-i Tallinna Soojus ja Tallinna Kütte vahel sõlmitud 30-aastase rendilepingu tõttu peab Tallinna Kütte aktsiate võõrandamiseks küsima nõusoleku ka Tallinna Soojuselt, kirjutab BNS.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul peab Tallinna linn konkurentsiameti otsusega tutvuma ja seda põhjalikumalt analüüsima, enne kui teeb otsuse Tallinna Kütte müügiga nõustumise osas. «Meie vaatame konkurentsiametiga pisut eri suundades – konkurentsiamet vaatab ettevõtlust ja meie vaatame tervikpilti ehk mida see koondumine toob kaasa tarbijale,» ütles ta.

Seda, millal Tallinn linn võiks Tallinna Kütte müügiga nõustumise otsustada, Sarapuu öelda ei osanud. Praeguses ajakavas on aga linna esindajatel 7. detsembri paiku plaanis tutvumisvisiit Elektrisse ja Küttesse.

Prantsuse päritolu energiakontsern Dalkia sõlmis oktoobris ligi kuus kuud kestnud müügikonkursi ja läbirääkimiste tulemusena tingimusliku lepingu Tallinna Kütte ja Erakütte osaluste müügiks ettevõtte pikaajalise partneri Rahu ettevõttele Elekter ja Küte.

Tallinna Küte sõlmis Tallinna Soojuse ja Tallinna  linnavalitsusega 2001. aastal 30-aastase rendilepingu, mille alusel Tallinna Küte võttis Tallinna Soojuse varad rendile. Tallinna Küte maksab lepingu alusel renditasuna 42 miljonit krooni aastas, lepingu alustustasuna tasus rentnik Tallinna linnale 210 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles