Elektrilevi paigaldab 5700 kaugloetavat arvestit

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi kaugloetav arvesti
Elektrilevi kaugloetav arvesti Foto: Jarek Jõepera

Võrguettevõtja Elektrilevi alustas koostöös Ericsson Eestiga pilootprojekti, mille käigus paigaldatakse Elektrilevi võrgus novembrist jaanuarini 5700 kaugloetavat arvestit üle Eesti.

«Selleks, et ulatuslik arvestite paigaldus nelja järgmise aasta jooksul võimalikult ladusalt sujuks, viime esmalt läbi pilootprojekti, millega testime paigaldust eri tüüpi võrgus ja tarbimiskohtades. Selle pinnalt hindame tehnilise lahenduse toimivust erinevates oludes,» selgitas Elektrilevi kauglugemise programmi juht Mait Rahi.

Lähiaastal tuleb kõikidele kodutarbijatele paigaldada kaugloetav elektriarvesti. Viimane võimaldab inimestel ka tõhusamalt elektrit osta, sest loeb tarbimist tundide kaupa.
Mait Rahi toonitas, et arvesti enda vahetus ei tähenda kohest kauglugemisele üleviimist, vaid esialgu tuleb ka uue arvestiga näitu edasi teatada. Enne kauglugemise toimima hakkamist tuleb arvestid ühendada infosüsteemidega, mis toimub reeglina korraga kõikide arvestite puhul, mis saavad elektrit samast alajaamast. «Anname klientidele ise teada, kui me enam näitu ei oota,» rääkis Rahi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles